Alapítványunkról

Alapítványunk ideiglenes (már csak cica) befogadó otthonként működik, 2016. Február óta hivatalosan bejegyezve,  Borsod megyében. Csak Borsod megyéből mentünk.

Nem működünk menhelyként, befogadó képességünk nagyon korlátozott mivel nincsenek egyáltalán ideiglenes befogadóink és önkénteseink sem! A mentettjeink velünk élnek, összesen ketten csináljuk, természetesen privát munkahelyek és család mellett szabadidőnkben is.

 Nem gyűjtjük, nem halmozunk fel számolhatatlan sok macskát mert az nem mentés hanem gyűjtögetés! 

Így sok segítségkérést el kell utasítanunk mert egy bizonyos létszám felett már nem fogadunk be új cicát az ő egészségük miatt.
A már nálunk lévők miatt tartozunk felelősséggel.
Támogatottságunk sajnos még kicsi, de már elmondhatjuk hogy évről évre növekszik!


Megértésüket köszönjük.

Teljes mértékben elhatárolódunk a házi szaporulatoktól ezért nem fogadunk be otthon szülesztett, majd feleslegessé vált állatokat!


Másik alapelvünk az ivartalanítás fontossága és szükségessége, ezért alapítványunktól felnőtt állatokat kizárólag ivartalanítva lehet örökbe fogadni, kölyköket pedig ellenőrzött ivartalanítási kötelezettséggel, örökbefogadási szerződéssel.

Célunk, hogy minél több bajba jutott, kidobott cicán, később pedig kutyán is, segíteni tudjunk!

Célunk az elkövetkezendő években, egy karanténház felépítése ( amit màr 2021-ben el is kezdtünk!), egy "Macskaház" felépítése, ahol körülbelül 15 -20 árva, kidobott cicának szeretnénk ideiglenes otthont biztosítani.

Alapítványunk egyik alapelve, hogy minden élőlénynek joga van az élethez, ezért egyetlen állatot sem altatunk el azért mert beteg, öreg, sérült, születési rendellenességgel született. Természetesen kivétel az, ha az állatnak az élettel összeegyeztethetetlen sérülései vannak.

A hozzánk bekerülő állatok rögtön átesnek egy orvosi vizsgálaton, külső és belső parazita mentesítésen, tisztasági fürdésen (ha szükséges), ezután pedig karanténba kerülnek. A karantén ideje alatt szobakennelben élnek. A karantén ideje (leginkább betegségek és oltások függvényében) változó, de legalább két hét. Az egészséges állatok is karanténba kerülnek.  Kicsi, pár hetes cicák csak a második oltásuk után, körülbelül 10-11 hetes korukban kerülhetnek ki a karanténból, a többi nagyobb cica közé.

Általános orvosi ellátások amit cicáink kapnak: parazita mentesítés ( külső, belső), tesztelés ( FIV és FeLV gyors teszt : 4-5 hónapos kortól, indokolt esetben parvó teszt), oltások 7-8 hetes kortól, ivartalanítás, ivarérettségtől függően általában 6-8 hónapos kortól.

A hozzánk bekerülő cicák általában betegek. Szám szerint tízből nyolc biztosan. Leggyakoribb (gyógyítható ) betegségek : férgesség, fülrüh, macskanátha.

A férgesség aránya körülbelül tízből nyolc, fülrühösség tízből kilenc, macskanátha tízből hét. 
A cicáink a karantén idő lejárta után, a szükséges orvosi ellátások után költözhetnek új otthonukba.