Az Örökbefogadás

 • Ha az örökbefogadás mellett döntöttél, és szeretnél egy gondozásunkban lévő állatot befogadni, akkor először olvasd el a kiválasztott állat jellemzését! Próbáljuk a legjobban megismerni a nálunk élő állatokat, ezáltal minél pontosabb jellemzést próbálunk leírni róluk! Pár hetes cicák esetében még nem tudunk nagyon pontos jellemzést adni róluk, ha többen vannak egy alomban például, akkor egymáshoz tudjuk őket viszonyítani, ki a félénkebb, bátrabb, ki a "főnök", stb. Felnőtt, idősebb cicáknál már egészen pontos jellemzést tudni adni.
 • Érdeklődni ; E-mailben vagy Facebook oldalunkon üzenetben tudsz. Legjobb a Facebook üzenet (próbáljuk nézni egy nap többször is) mert telefont felvenni sokszor hétvégén sem tudunk munka miatt.
 • "Gazdi jelöltektől" minden esetben rövid bemutatkozó levelet várunk! A bemutatkozó levélről bővebben lentebb olvashatsz!
 • Ezután kérdéseket tehetünk fel, amire azért van szükség, hogy az örökbe fogadni kívánt állat valóban a számára legjobb helyre kerüljön!
 • FONTOS, hogy nem megszabadulni akarunk az általunk mentett állatoktól, ezért megválogatjuk hogy kinek adunk örökbe! NEM adunk minden jelentkezőnek örökbe állatot!
 • Minden esetben örökbefogadási szerződést kötünk az örökbefogadóval.
 • A szerződést csak nagykorú személy kötheti meg.
 • Az 1995. évi CXIX. Adatvédelemről szóló törvény értelmében, az örökbefogadók személyes adatait nem adjuk ki harmadik félnek. 
 • Az örökbefogadást minden esetben a leendő gazdival bonyolítjuk le személyesen, megbízott útján állatot nem adunk örökbe!
 • Szállítani nem szállítunk, a leendő gazdinak személyesen kell eljönni az örökbe fogadni kívánt állatért.
 • Cicát úgy tudunk csak kiadni, ha macskaszállítóval érkezik a gazdi. Így a biztonságos a cicának és a közlekedés szempontjából is.
 • Örökbefogadáskor nem akadály a gyermek(ek) a családban. A cicáink többsége gyermekekkel együtt él vagy rendszeresen találkozik gyerekekkel, ezáltal gyermek kompatibilisek. Természetesen mindig vannak kivételek, ilyen esetben jelezzük az örökbefogadók felé. Sok cicánk van akik teljesen vadan kerülnek hozzánk és sokszor "maradnak vissza dolgaik" mint pl. félelem a hirtelen zajoktól. Egyértelműen egy ilyen "félős" cicát nem adunk örökbe pici gyermekes, 1-2 éves gyermekes családba, mert az sem a családnak sem a cicának nem lesz jó. Ezt kérjük megérteni, mert ebből is sértődés szokott lenni..
 • Több jelentkező (gazdijelölt) esetén, és úgy általában is, a végleges gazdi választásának a jogát fenntartjuk! Már megszokott módon a hosszú szőrű cicákra 150-szeres 'túljelentkezés' van. Egy macskát egy családba tudunk örökbe adni, amit szintén mi döntünk el hogy hova. Az ebből eredő, szintén már megszokott hisztikkel, sértődésekkel nem tudunk mit kezdeni és nem is érünk rá ezzel foglalkozni. 
 • Cicáink külföldre történő örökbefogadása lehetséges, amennyiben a leendő gazdi jön Magyarországra. Fuvarral sem külföldre (sem belföldre) nem küldünk állatot. Külföldre történő költözés esetén a papírokat mi intézzük.
 • Aktuális gazdikeresőinket itt láthatod!


Az örökbefogadási szerződéssel kapcsolatos gyakori kérdések

 • IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG : a szerződésünk egyik legfontosabb pontja.

 • Cicák: Nőstény cicánkat 9-10 hónapos kor körül legkésőbb ivartalanítjuk és úgy adjuk örökbe. Kandúr cicáinkat már 6 hónapos kor körül szoktuk ivartalanítani, ivarérettségtől függően. Az ivaros kicsi cicák kizárólag a szerződésben benne foglalt ivartalanítási kötelezettséggel költözhetnek végleges otthonukba. Ezt ellenőrizzük is!
 • Kutyák: Cicákhoz hasonlóan ugyanúgy az ivaros kölyök kutyákat ivartalanítási kötelezettséggel adjunk örökbe, a felnőtt kutyákat pedig ivartalanítva.
 • IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG ELLENŐRZÉSE : az egészségügyi kiskönyv lefényképezve, benne az ivartalanítás időpontja és a műtétet végző orvos pecsétje, ezt pedig üzenetben vagy e-mail-ben kérjük elküldeni. A felnőtt vagyis ivarérett cicák minden esetben csak ivartalanítva költözhetnek végleges otthonukba. .

 • Az ivartalanítás fontosságáról itt tudsz olvasni : Az ivartalanításról


 • KAPCSOLATTARTÁS : Ez általában felmerülő kérdés szokott lenni. Nem szoktunk váratlanul beállítani senkihez, ettől tartani nem igazán kell. Örökbefogadás után közvetlen mindig folyamatos kapcsolatban vagyunk, hogy hogyan alakul a cica viselkedése, beilleszkedése. Általában ismerősök vagyunk a gazdikkal Facebook-on és nagyon sokan napi szinten posztolnak kedvencükről amit így láthatunk vagy pedig  küldenek képet maguktól. Van hogy írni szoktunk ha régen láttunk képet vagy régen beszéltünk. Már 300-on felüli számmal adtunk örökbe, így egyszerűen lehetetlen munka,család és a mentettek ellátása mellett hogy mindenkivel napi kapcsolatban legyünk. Kérjük ezt megérteni és figyelembe venni, mert volt már aki ezt sérelmezte. Természetesen ha bármi gond adódik, igyekszünk a lehető leghamarabb írni, válaszolni,segíteni ha tudunk. Mindig szívesen látjuk az egykori mentettjeink fotóit ha küldik a gazdik, szoktuk is frissíteni a gazdis cicáink albumját ahogy az időnk engedi. 2021-ben szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani a gazdis képekre.


 • A SZERZŐDÉS 4.PONTJA : A megajándékozott kijelenti és vállalja, hogy a macskát semmilyen körülmények között nem engedi ki a házból/lakásból, kizárólag a lakásban/házban tartja, a lakásból/házból való kijutását, udvarra kiengedését, kiszökésének megakadályozásáról gondoskodik az ' 1998.évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről ' szóló törvény 5. § (1) pontja betartásával. A pont magyarázata már bekerült a szerződésünk aljára is, de itt is el tudjátok olvasni. 1998.évi XXVIII .törvény az állatok védelméről és kíméletéről - II. Fejezet : Az állat védelmének általános szabályai - Az állat tartásának általános szabályai  5. § (1) * Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. Erről a témáról bővebben itt olvashatsz!


 • 4.B : A JÓ GAZDA GONDOSSÁGA1998.évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről ' Alapfogalmak : 8. jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az állat számára olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára jellemző fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának megfelel, tartási, takarmányozási igényeit kielégíti (elhelyezés, táplálás, gyógykezelés, tisztán tartás, nyugalom, gondozás, kiképzés, nevelés, felügyelet).

Az örökbefogadási szerződésünket itt tudod elolvasni és letölteni : 

Bemutatkozó levél

A bemutatkozó levélre nem azért van szükség, mert mások magánéletében és pénztárcájában szeretnénk turkálni,hanem azért, mert szeretnénk hogy a mentettünk valóban a neki legmegfelelőbb helyre kerüljön és pár hét múlva ne kerüljön vissza a cica vagy kutya azért mert nem illik bele a család életvitelébe. Akármilyen körültekintőek is próbálunk lenni, így is előfordul időnként sajnos.

Rengeteg időt és pénzt áldozunk minden mentettünkbe. Sokszor hónapokig, évekig velünk élnek, kötődünk hozzájuk, így szeretnénk tudni hogy hova, milyen családba, gazdihoz kerülnek.

Amennyiben a fent leírtakkal és az örökbefogadási szerződésünkkel is egyet értesz, kérlek írj nekünk egy rövid bemutatkozó levelet!

A leveled tartalmazza az alábbiakat :

 • rövid bemutatkozás Rólad és/vagy családodról, munkahelyedről. Nem a fizetésedre vagyunk kíváncsiak hanem hogy mennyi időt töltesz átlagban otthon, azaz mennyi időd van a cicával lenni, mennyit lenne egyedül, stb.!
 • hol laksz, kivel, kikkel laksz együtt
 • van e gyereked, gyerekeid, ha igen hány éves(ek)
 • kertes házban vagy lakásban laksz
 • milyen tartással szeretnél örökbe fogadni, azaz a cica/kutya benti lenne, kinti benti, kinti
 • vannak e jelenleg is állataid, ha igen milyen állatok 
 • van-e tapasztalatod kutya vagy cica tartás terén, volt-e már, ha igen mi történt vele

Ha szeretnél örökbe fogadni, küldj nekünk e-mail-t a lentebb található űrlap segítségével!